الثلاثاء، 11 يناير 2011

طريقة عمل البطاطس المحشو باللحم المفروم

بسم الله الحمن الرحيم
انا بقى جيبلكم اكله لذيذه اوى وانا من عشقها بحب اكولها؛؛؛
هى البطاطس بالحم المفروم؛؛؛
اولا: المكونات:
1كيلو بطاطس متوسطة الحجم على شكل دائرى_ نص كيلو لحم بلدى مفروم_ نص كيلو بصل_ ملح_ فلفل_ كمون_ كسبره ناشفه ناعمه_ 2 ملعقه زبده؛؛؛؛
ثانيا :طريقة التحضير:
هنجيب البطاطس ونقشرها ونغسلها بعد كدا هنيجى على طرف البطاطس من فوق كدا ونقطعها بعد كدا هنجيب المقوار ونقوره حتى تصبح خفيفه الثمك بعد كدا هنجيب زيت ونحطه على النار ونتركه يقدح ثم نقوم بقلي البطاطس نص قاليه ثم نتركها لتبرد؛؛؛؛؛
هنيجى لطريقه تعصيج الحمه المفروم؛؛؛؛
هنجيب البصل وهنحمره نص تحميره وبعد كدا نوضع بيه الحم المفرومه ونقوم بالتقليب جيدا ثم نقوم بوضع التوابل بتعنا الفلفل والكمون والملح والكسبره حتى تصبح الحم فى اتم سوى ليها بعد كدا نشلها ونخليها تبرد؛؛؛؛؛
بعد كدا هنحشى البطاطس؛؛؛؛
هنجيب البشر بتاع البطاطس الى خارج منها عند عملية التقوير ونفرشه فى الصينه من القعر ثم نقوم بحشو البطاطس ورصها بالصينيه فى شكل انسيابى وبعد كدا نكون مشغلين الفرن لدرجه حراره عاديه ثم نوضع بها الينيه حتى تاخذ لونها الذهبى ونتركها لمده نص ساعه وبعد كدا نقدمها؛؛؛؛
وتفضلووووووووووو بالف هنااااااااااااااا؛؛؛؛
مستنياكم تردوووووووووووو علياااااااااااااا؛؛؛؛

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق