الأربعاء، 12 يناير 2011

المكرونه البشمل

بسم الله الرحمن الرحيم
انا النهارده جيبلكم المكرونه بالبشمل؛؛؛؛؛
اولا: المكونات:
كيلو مكرونه قلم_صلصة طماطم_بشمل ويفضل يكون معمول على الايد_ دقيق_لبن_ملح_كمون_شطه_2 بيضه_ واحده مرقة دجاج_نص كيلو لحم بلدى_بصل؛؛؛؛
ثانيا :الطريقه التحضير:
هنجيب حله عميقه وتوضع بها ماء وتوضع على النار ويوضع بها ذرة ملح وشوايا من الزيت ونتركها تغلى ثم نوضع بها المكرونه ونتركها تتسلق ثم ناخذها ونوضعهابمصفاه وتترك لتبرد؛؛؛
طريقة تحضير البشمل؛؛؛
هنجيب معلقتين زبده ثم نوضعها على نار خفيفه مع ثلاث ملاعق دقيق ونقلبهم جيدا ثم نوضع التوابل بتعنا ملح كمون شطه مع مرقة الدجاج بعد كدا نستمر فى التقليب لمده دقيقه ثم نوضع البن ونفضل نقلب حتى يصبح القوام بتاعه متماسكه قليلا ثم بعد ذلك نتركه يبرد ثم نوضع عليه البيض ونقلبه فيه جيدا ودى طريقة البشمل؛؛؛؛
نيجى لطريقه عمل الحم والعصاجه بتعاتها؛؛؛
اول حاجه هنجيب طاسه كبيره ونوضع بها قليل من الزبده ثم ونروح بيها على النار بعد كدا نقطع البصل ونحمره نص تحميره بعد كدا نيجى عليه بالحمه ونحطها ونفضل نقلب وبرده نحط التوابل بتعتنا الجميله حتى يصبح الطهى تمام؛؛؛
طريقة عمل بقى الصنيه المكرونه؛؛؛
هنجيب صينيه كبيره وبعد كدا هنقسم المكرونه نصين نحط النص الاول فى قعر الصينيه ونحط عليها شوايا من البشمل الجميل بتعنا وبعد كدا نحط فى النص الحم المفروم بعد كدا هنصيف النص التانى من المكرونه ثم نحط عليها باقى البشمل بتعنا بعد كدا هنيجى بصلصة الطماطم الحلوه ونفردها فوق البشمل نكون احنا بقى مشغلين الفرن على درجه حراره 180 او اكتر نروح حطين الصينيه فى الفرن ونخرجه بعد ما يصبح لونها من فوق ذهبى وجميل؛؛؛؛
وتفضلوووووووووووووووو بالهنااااااااااااااااااااااا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق