الثلاثاء، 11 يناير 2011

الحمام المحشى بالفريك

بسم الله الرحمن الرحيم
انا النهارده جيبلكم احلى اكله طيرت وجبتها من الريف المصرى الجميل؛؛؛؛
وهى الحمام المحشى بالفريك؛؛؛
اولا: المكونات:
هنجيب اربع فردات حمام بلدى_ نص كيلو فريك بلدى_ بصل _ فلفل اسمر_ ملح_كمون_كسبره ناشفه؛؛؛؛
ثانيا: طريقة التحضير؛؛؛؛
هنجيب الحمام الاول ونظفه برفق ونحاول على اد ما نقدر ان نحافظ على شكل الحمام واحنا بنقوم بعملية التظيف يعنى مثلا نحافظ على فتحت الخلفيه ومش تكون فتحه كبيره عشان لما نيجى نحشى الفريك مش يخرج منها وتانى حاجه نحاول نحافظ على جلدة الرقبه وننظفها برفق عشان يكون شكل الحمام جميل وملفت لان الامثل بيقول ان العين بتاكل قبل البطن بعد ما نظفنا الحمام ياحبايبى هقولكم على باقى الطريقه؛؛؛؛
هنيجى لتحضير الفريك؛؛؛
اول حاجه نجيب الفريك ونظفه جيدا من الشوائب وناخد بالنا كويس ونفضل نبص فى الفريك جامد عشان بيكون فيه شوائب كتيره وصغيره مش باينه بعد كدا نجيبه ونوضعه فى مياه لمدة نصف يوم ونتتركه حتى يصبح شكله منفوش مثل الفشار كدا؛؛؛؛
نيجى بقى لطريقة تجهيزه؛؛؛
هنجيب طاسه كبيرة الحجم لسهولة التقليب فيها بعد ذلك هنوضع قليل من الزيت فيها ونجيب البصل ونبشره بيها ونقلب فى البصله حتى تسير لونها ذهبى ثم بعد ذلك نجيب الكبد بتاعت الحمام بتعنا ونقطعه قطع صغيره ثم نقوم بالتقليب مره اخرى حتى تسير لون الكبده فاتح بعد ذالك نوضع التوابا بتعتنا الى هى الفلفل والملح والكمون والكسبره ونقلب بعد ذلك ننشل الفريك من المياه ونعصره جيدا حتى تجف منه الماء ثم نضعه على الخليط البصل بالكبده ونقلب فيها لمده 10 دقائق ثم نتركها لتبرد؛؛؛؛؛
بعد كدااااااااا طريقة حشووووووو الحمام؛؛؛
هنجيب الحمام ونوضعه على طربيزه مستقيمه نظيفه للتحكم فى الحشو اولا هنحشى الرقبه برفق حتى تعطيكى شكل انسيابى ومش نمليها على الاخر  وبعد كدا نجيب البطن نحشيها وعند اخر الحشو نوضع القناصه لقفل الخلفيه للحفاظ على الحشو داخل الحمام بعد كدا نيجى للتكتيفه هنمسك الرجل اليمين نضعها فى الخلفيه ثم وضع الرجل الشمال برجل اليمين وللتحكم اكثر واكثر ممكن نجيب خيط حريرى وربط الخلفيه ربطا جيدا؛؛؛؛
بعد كدا طريقة الطهى؛؛؛؛
هنجيب حله عميقه ونوضع بها ماء ثم نوضعها على النار ونتركها لدرجه الغليان ثم ناخد الحمام ونوضع واحده تلو الثانيه برفق حتى لا تخرج الحشوه ثم نتر كه يغلى غلوه واحده صغير ثم نوصع عليه بصله صغير والفلفل وذره من الملح ونتتركه يطهى؛؛؛؛
طريقة التحمير وشكل ذهبى جميل؛؛؛
اولا هنشغل فرن على درجه عاليه من الحراره وهنجيب صينيه ونقوم برص الحمام فيها ثم نوضع عليهم قليل من الزيت بحركه انسيبيه لتكون كل الحمام عليه قليل من الزيت تكون الفرن سخنة ثم يوضع بالفرن ويترك نص ساعه وبعد كدا يقدم؛؛؛؛؛
وتفضلو بالف هنا وشفا ويارب اكون جيبلكم اسهل وصفات؛؛؛؛
وياريت اى حد ياحبايبى عايز اى وصفه يكتبلى وانا حالا هعملها عشان خاطر عيونكم؛؛؛؛

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق