الجمعة، 14 يناير 2011

كوسه بالبشمل

بسم الله الرحمن الرحيم
انا جيبلك مطريقه البشمل بالكوسه الجميله دى؛؛؛
اولا: الموكونات:
كيلو كوسه طازه_بشمل وياريت يكون بعمول بالايدى_ صلصه_ بصل_ ثوم_ ملح_ كمون_زبده_لحم مفرومه؛؛؛؛
ثانيا:طريقة التحضير:
اول حاجه هنعمل حمام بخار للكوسه ازاى بقى هنجيب حله عميقه ونوضع بها مصفاه كبيره فوقيها وهنجيب قماشه من الشاش ونفردها عليها وبعد لما المياه تغلى هنحط الكوسه بعد تقطعها ترنشات ونحط عليها ذاره ملح ونغطيها ونسبها تستوى على البخار؛؛؛
بعد كدا تحضير البشامل؛؛؛
هنجيب حله ونحطها على النار تلات ملاعق زبده مع معلقتين دقيق ونقلبهم جيدا مع 2 كوب لبن ونحط عليهم ملح وكمون وشطه لحد ما يصبح القوام متماسك قليلا؛؛؛؛؛
بعد كدا هنجيب الحمه ونعسجها هنجيب طاسه كبيره وملعقة زبده كبيره وهنحط عليه البصل ونحمره شويا بعد كدا نحط الحمه المفروم ونفضل نقلب فيها لحد ما طهى كويس ونحط الفلفل الاسمر ما ننسايش؛؛؛؛
بعد كدا هنجيب صينية فرن ونحط الكوسه نصها بقعر الحله وبعد كدا نفرد عليها الحمه وبعد كدا نحط باقى الكوسه ونفرد عليها البشمل وبعد كدا الصلصه الجميله على الوش ونكون طبعا مشغلين الفرن على درجه 180 ونحط فيها الصنيه بتعنا حتى يصبح لونها ذهبى من الوش وجميل ثم تقدم؛؛؛
وتفضلووووووووووووو بالف هنااااااااااا؛؛؛

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق