السبت، 15 يناير 2011

طريقة عمل الملوخيه

بسم الله الرحمن الرحيم
النهارده جيبلكم اكله اممممممممم جميله ومصريه جداااااااا؛؛؛؛
وهى الملوخيه؛؛؛
اولا حاجه المكونات:
كيلو ملوخيه خضره_2 راس ثوم كبيره_شوربه_زبده_ملح_ كمون_كسبره ناشفه ناعمه؛؛؛؛
ثانيا طريقة العمل:
هنجيب الاول الملوخيه وااطفها ونغسلها كويس وبعد كدا نحطها فى مصفاه ونتركها لتجف بعد كدا هنجبها ونخرطه بالمخرطه لحد ما نخليها ناعمه خالص
بعد كدا هنجيب الشوربه ونحطها على النار ونتركها حتى الغليان بعد كدا نوضع فيها الملوخيه الخضره بتعتنا ونسبها تغلى غلوتين كدا بعد كدا نشيلها من على النار 
بعد كدا هنجيب طاسه ونحط فيها ملعقة زبده وبعد كدا نحط الثوم ونحمره حتى يصفر لونه طبعا مع الكسبره والملح والكمون بعد ما يحمر هنيجى على الملوخيه وهنطيش عليها الثوم الجميل بتاعنا ملحوظه اوعى تغطى الملوخيه عشان خاطر مش تسقط منك واهم حاجه للست المصريه اوعى تنسى الشهئه الجميله الى دايما حماتك تقولك عليها هههههههه
وتفضلووووووووو بالف هناااااااااااا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق