الأربعاء، 12 يناير 2011

طريقة عمل المومبار

بسم الله الرحمن الرحيم
اما انا بقى النهارده جايبه اكله شعبيه وجميله جدا وهى المومبار؛؛؛
وهقولكم طريقة عمله والخلطة بتعة وطريقه تنظيفه؛؛؛
اولا: المكونات:
كيلو مومبار من عند الجزار_كيلو ارز_خضره بقدونس كسبره شبت_صلصة طماطم_ زبده_ملح_ فلفل اسمر_كمون_ شطه؛؛؛
طريقة تنظيف المومبار؛؛؛
بصو ياحابيبى طبعا كلنا عرفين ابرة التريكو الى هى كبيره دى او سيخ بتاع الشوايا بتاع الفرن ماشى عنجيب طرف المومبار على اول الابره ونفضل ندكك فيها لحد ما كلها تبى جوه الابره بعد كدا نروح قلبنها هنجيب الى جوه بره والعكس بعد كدا هنفردها على طربيزه متسويا ونفضل نحكها بالسكينه لحد ما نخرج الزوال منها خالص ونقرار دا فى الباقى الى عندنا بعد كدا هننقعها فى خل ولمون وملح لمده ساعتين وبعد كدا هننزل بيها على المياه ونغسلها بالدقيقه لحد ما يكون لونها بقى زاى الفل ابيض وجميل؛؛؛؛
طريقة تحضير الحشوووووووووووو؛؛؛
هنسبك الصلصه وطبعا كلنا عرفين ازاى وهنجيب الارز ونحطه على الصلصه مع الخضره المقطعه مع الملح وباقى البوهارت بعد كدا نتركها تبرد عشان نعرف نحشى بيها؛؛؛
طريقة حشو المومبار بقى؛؛؛
هنيجى على الطربيزه ونمسك طرف القطعه الى معى ونمسكه بى اضغر صوبعين فى يدينا ونبدا نحشى بعد كدا نقطعه قطع مستقيمه متسويه عشان يكون شكلها عند التقديم حلوووو اوى؛؛؛
طريقة التسويه؛؛؛
هنجيب حله عميقه ونوضع بها ماء وهنخليها تغلى وبعد كدا هنزل فيها المومبار واحده واحده براحه عشان الحشو مش يخرج وبعد كدا بعد ما تستوى هنجيب طاسه كبيره ونحط فيها الزبده بتعتنا ونقوم بتحمير المومبار لحد ما يبقى لونه ذهبى جميل؛؛؛؛
وبالف هنااااااااااااااااااا ياحابيبى؛؛؛

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق