الخميس، 20 يناير 2011

طريقة عمل الجلاش بالحم المفروم

بسم الله الرحمن الرحيم
جيبلكم النهارده طريقة الجلاش الجااااااااااااااامده جدا بالحم المفروم؛؛؛
اولا : المكونات:
وحده لفت جلاش_نص كيلو لحم مفروم_كوب لبن_بصل_ملح_فلفل اسمر_زبده؛؛؛؛؛؛
طريقة التحضير:
هنجيب اول حاجه طاسه كبيره ونحط فيها ملاعقة زبده ونروح بيها على النار بعد كدا هنبشير البصله ونفضل نقلب فيها حتى يصبح لونها ذهبى بعد كدا نجيب الحم المفروم ونحطها عليها ونفضل نقلب حتى تطهى جيدا مع طبعا الملح والفلفل الاسمر ونسبها تبرد؛؛؛
بعد كدا هنجيب صينيه متوسطة الحجم ونجيب ملاعقة زبده ونفردها فى قعر الصنيه وبعد كدا نجيب الجلاش ونروص ورقه ورقه حتى تصبح معى قطعه سميكه فى الصينيه بع كدا عليهم قليل من الزبده وبعدين نحط الحم المفروم ونفرده كويس بعد كدا نجيب باقى الجلاش بتاعنا الجميل ونكمل رصه فوق الحم بعد كدا نوكن مشغلين الفرن على درجه عاليه ونروح جايبين الصينيه ونرشها بملاعقة زبده على الوش ونضعها بالفرن؛؛؛؛
بعد قليل نفتح عليها هنلقيها يدوب لونها اصفر من فوق نروح نوضع عليها كوب البن عشان ميايكونيش ناشف ويكون سهل التقطيع بعد كدا ندخله الفرن حتى تكمل تحميرها بعد ذالك نقدمها وبالف هنا وشفااااااااااا؛؛؛؛
يااااااااااااااااااااارب اكون بعرف اديكم احلى الاكلات؛؛؛؛

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق