الاثنين، 10 يناير 2011

طريقة عمل المحشي

بسم الله الرحمن الرحيم
النهارده ياحابيبى جيبلكم احلى اكله من ام الدنيا مصر وهى بتعتبر من اشهر الاكلات الى كل المصرين بيعشقوها.
واكلتنا هى المحشى بأنواعه
اولا:المكونات؛؛؛؛
هنجيب كرومبه متوسطة الحجم _ 1 كيلو ارز _ 1 طماطم تفضل تكون مستوايا _ خضار شبت بقدونس كسبره _ لو حبين كوسه بتنجان زاى ما تحبو _ مع البوهرات_ الفلفل الاسمر _ ذره من الملح_زيت_ كمون_ شطه_بصل_ثوم؛؛
ثانيا: طريقة التحضير:
هنجيب حله عميقه وتوضع بها ماء وتوضع على النار لدرجه الغليان ثم نقطع الكرومب ورقه ورقه برفق ثم نسلق الورقه نص سلقه ثم نضعه بمصفاه ليصفى ويترك ليبرد ثم نقطع ما يوجد من الزيادات وهى افرع الورقه ثم يقطع على هيت قطع صغيره متسويه عشان يبقى شكلها متناسق؛
بعد كدا طريقه تحضير الصلصه؛؛؛
هنجيب حله عميقه مقاس متوسط ونوضع بها قليل من الزيت ثم نبشر 2 بصله ونتركها على النار حتى يصفر لونها او يصبح لونها ذهبى نكون طبعا ضربنا الطماطم فى الخلاط مع فصين من الثوم وبعد ذالك نثقب على البصله المحمره عصير الطماطم ونتركها تغلى لدرجة التسبيك؛؛؛
ثم بعد ذلك نجيب الخضره بتعتنا ونقطعها قطع صغيره جدا جدا ثم نشطفها بالماء جيدا بعد ذالك تكون الصلصه اتسبكت نروح على طول حطين الخضره مع الذ واطعم توابل مصريه وهى الفلفل الاسمر والكمون والملح والشطه؛؛؛
ثم بعد ذلك هو الاهم فى كل هذا هو الارز يائحبائى اوعى تنسى هنقى الارز وبعد ذلك نغسله بماء فاتر ونضعه على التسبيكه ثم نتركها تبرد؛؛؛
بعد ذلك الحشوووووووووووو؛؛؛
نجيب حله عميقه ونوضع بها قليل من الزيت ونجيب بعض الاوراق الخضرا من التى توجد بالكرمبه ونفرشها فى قعر الحله عشان عند تسوية المحشى مش يلذق بها ويكون عند نقله منها يكون سليس وسهل  الطريقه بقى هتفريدى اول ورقه على اطرف اصابعك الشمال ثم وضع قليل من الارز ثم تقومى بالفها برفق ثم قرارى هذا حتى تصبح الحله كامله؛؛؛
ملحوظه؛؛؛
يجب وضع الصوابع فى رصه داريه عشان يكون التسويه مظبوطه وكل الجوانب طهى جيدا وبعد خلاصة الحشوه نجيب المرقه او الماء كما ترغبين وتوضع على المحشى لتسويه ويفضل وضع الماء يدوب يغطى اول رصه يدوب سم بس ويوضع على نار جيده ثم تهدىء النار حتى يتشرب ؛؛؛؛
وتفضلو بالف هنا وشفا ويارب اكون جبتلكم وصفه سهله ومتاحه ليد الجميع؛؛؛
وانا منتظره رودكم بعد عمل الواصفه ويارب مش اكون طولت عليكم؛؛؛؛؛

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق