الخميس، 20 يناير 2011

شوربة السى فود

بسم الله الرحمن الرحيم
النهارده جيبلكم اكله جامده ومفيده جدااااااااااا وهى السى فود او شوربة البحر؛؛؛؛
اولا: المكونات:
جمبرى_سمك لوط_ام الخلول_كبوريااااااااااااا_سوبيط_ملح_كوب لبن_ مستكه_روز مارى_شطه _كمون_ثوم_بصله_حبة فلفل الوان_ملعقه صغيره من الدقيق؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
الطريقه التحضير:
هنجيب حله عميقه وهنيجى بقليل من الزيت وبعد كدا هنيجب الثوم والبصل وروز مرى والملح والشطه والكمون وهنقلبهم كويس على النار حتى تصفر لون البصل بعد كدا هننول عليهم بالكابوريا ونقلبهم كويس وبعد كدا ننزل بالجمبرى ونفضل نقلب
بعديها ام الخلول والسوبيط ونفضل نقلبهم كويس جدا بعد كدا نحط كوب البن مع قليل من الماء مع حبة المستكه ونتركها حتى تطهى جيدا بعد كدا لما تستوى كويس هنجيب ملعقة الدقيق الصغيره عشان هى هتدينا قوام جيد للشوربه تخاليها سميكه قليلا بعد ما تستوى خالص نروح جين بالفلفل الالوان ونحطه عليها وتقدم ساخنه؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
وتفضلووووووووووووو بالف هنااااااااااااااااااااا

طريقة عمل الجلاش بالحم المفروم

بسم الله الرحمن الرحيم
جيبلكم النهارده طريقة الجلاش الجااااااااااااااامده جدا بالحم المفروم؛؛؛
اولا : المكونات:
وحده لفت جلاش_نص كيلو لحم مفروم_كوب لبن_بصل_ملح_فلفل اسمر_زبده؛؛؛؛؛؛
طريقة التحضير:
هنجيب اول حاجه طاسه كبيره ونحط فيها ملاعقة زبده ونروح بيها على النار بعد كدا هنبشير البصله ونفضل نقلب فيها حتى يصبح لونها ذهبى بعد كدا نجيب الحم المفروم ونحطها عليها ونفضل نقلب حتى تطهى جيدا مع طبعا الملح والفلفل الاسمر ونسبها تبرد؛؛؛
بعد كدا هنجيب صينيه متوسطة الحجم ونجيب ملاعقة زبده ونفردها فى قعر الصنيه وبعد كدا نجيب الجلاش ونروص ورقه ورقه حتى تصبح معى قطعه سميكه فى الصينيه بع كدا عليهم قليل من الزبده وبعدين نحط الحم المفروم ونفرده كويس بعد كدا نجيب باقى الجلاش بتاعنا الجميل ونكمل رصه فوق الحم بعد كدا نوكن مشغلين الفرن على درجه عاليه ونروح جايبين الصينيه ونرشها بملاعقة زبده على الوش ونضعها بالفرن؛؛؛؛
بعد قليل نفتح عليها هنلقيها يدوب لونها اصفر من فوق نروح نوضع عليها كوب البن عشان ميايكونيش ناشف ويكون سهل التقطيع بعد كدا ندخله الفرن حتى تكمل تحميرها بعد ذالك نقدمها وبالف هنا وشفااااااااااا؛؛؛؛
يااااااااااااااااااااارب اكون بعرف اديكم احلى الاكلات؛؛؛؛

السبت، 15 يناير 2011

طريقه عمل الباميه الويكه

بسمالله الرحمن الرحيم
انا بقى جيبلكم اكله من الصعيد الجوانى واكله لذيذه اوى؛؛؛؛؛؛
الباااااااااااااااميه الويكه؛؛؛؛؛
اولا المكونات:
كيلو باميه خضره_ثوووووووم_زبده_شوربه لحم ضانى يكون افضل_ملح_كمون _شطه_كسبره؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
طريقه العمل:
هنجيب الباميه ونغسلها كويس جدا بعد كدا هنشفها بعد كدا هنجبها ونقطعها قطع صغيره جدا بعد كدا هنجيب الشوربه بتعنا وهنحطها على النار وهنسبها تغلى كويس بعد كدا هنحط الباميه مع حتت ثوم نايه صغيره ونسبها لحد ما الباميه طهى وبعد كدا نفركها بالمفراك الخشبى ولو مش فى يبقى بالمضرب اليدوى ولو مافيش يبقى فى الخلط بعد كدا هنيجى على الثوم وناخده على النار فى طاسه ونحط فيها ملعقه زبده ثم نقوم بتحمير الثومه حتى يصبح لونها ذهبى جميل بعد كدا هنطشها على الباميه الجميله بتعتنا وبعد كدا نقدمها:؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
وياااااااااااارب اكون بقدر اجيب احلى حاجه بتحبوهاااااااااا؛؛؛؛

طريقة عمل الفراخ

بسم الله الرحمن الرحيم
طريقة طهى الفراخ وهى عباره عن طريقتين وكتير اوووووى من الطرق بس انا النهارده هقولكم طرقتين منهم؛؛؛؛
الفرااااااااااااااااااااااااااااااخ؛؛؛
اولا: المكونات:
فراخه_بصل_حبيتين طماطم_حبة جزار واحده_فلفل اسمر_ملح_حبهان_مستكه_زعتر؛؛؛
ثانيا طريقة العمل:
دى اول طريقه معنااااااااااااا وهى؛؛؛
هنجيب حله كبير وهنحط فيها مياه وهنروح بيها على النار وهنسبها تغلى وبعد ما تبداء الغليان هنجيب الفرخه طبعا بعد غسله كويس جدا هنروح حطنها فى المياه وهنسبها تغلى غلوتين كدا بعد كدا هنجيب البصله ونخرطها عليها وبعد كدا هنجيب الطماطم ونقشرها وهنخرطها برده على الفرخه وبعد كدا هنقطع الجزار بتعنا وهنحط بقى كل التوابل بتعنا الزعتر والفلفلوالملحوالحبهانوالمستكه ونتركها حتى طهى؛؛؛
والطريقه التانيه هى؛؛؛؛؛؛
هنجيب الفرخه ونقطعها وبعد كدا هنجيب حله هنحطها على النار فاضيه وبعد كدا هنحط فيها الفراخ وبعد كدا نقطع البصل والطماطم والجزار والتوابل بتعتنا وهنشوحها كويس لحد ما تنزل كل ميتها بعد كدا هنحط المياه عليها وهنسبهى طهى؛؛؛
بعد كدا طريقة التحمييييييييييير؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
هنجيب الفراخ بتعتنا وهنحطها فى صينيه وهنجيب عصير طماطم او صلصه متسبكه عادى مع فصين صغيرن ثوم والفلفل الاسمر والملح نروح رشين دا كله على الفرخه ونكون مشغلين الفرن بعتنا ونروح حطنها ونخرجها بعد ما يصبح لونها ذهبى جميل؛؛؛؛
وتفضلوووووووووووووووووو بالف هنااااااااااا؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛

طريقة عمل شوربة الخضار

بسم الله الرحمن الرحيم
واكلتنا النهارده كلها صحيه ومفيده جدا لينا والاطفالنا وياريت تكون دايما معانا على سوفرتنا الجميله؛؛؛؛
شووووووووووربة الخضار؛؛؛
اولا: المكونات:
هنجيب حبيتين بطاطس_2 جزار_2 كوسه_وفصوليا خضره_وبسله خضره_وعودين كرفس_وكمون _وملح_ثوم_شوربه او المرق؛؛؛
ثانيا:الطريقه:
هنجيب كل الخضار الجميل بتاعتنا وهنظفه جيدا بالماء بعد طبعا تقشيره وبعد كدا هنجيبه وهنقطعه كله على شكل مربعات وبعد كدا هنجيب الشوربه بتعتنا ونحطها على النار مع الثوم والتوابا بتعتنا بعد كدا هنحط اول خضار بياخد وقت فى الطهى زاى الجزار والبسله والفصوليا وهنسبهم يستو كويس جدا بعد كدا هنحط البطاطس وبرده تستوى شوايا بعد كدا اخر حاجه الكوسه لانها مش بتاخد وقت فى التسويه وخلاص هنشلها وهنقدمها؛؛؛؛
اتفضلوووووووووووو ويارب اكون بجبلكم وصفات سهله

طريقة عمل الملوخيه

بسم الله الرحمن الرحيم
النهارده جيبلكم اكله اممممممممم جميله ومصريه جداااااااا؛؛؛؛
وهى الملوخيه؛؛؛
اولا حاجه المكونات:
كيلو ملوخيه خضره_2 راس ثوم كبيره_شوربه_زبده_ملح_ كمون_كسبره ناشفه ناعمه؛؛؛؛
ثانيا طريقة العمل:
هنجيب الاول الملوخيه وااطفها ونغسلها كويس وبعد كدا نحطها فى مصفاه ونتركها لتجف بعد كدا هنجبها ونخرطه بالمخرطه لحد ما نخليها ناعمه خالص
بعد كدا هنجيب الشوربه ونحطها على النار ونتركها حتى الغليان بعد كدا نوضع فيها الملوخيه الخضره بتعتنا ونسبها تغلى غلوتين كدا بعد كدا نشيلها من على النار 
بعد كدا هنجيب طاسه ونحط فيها ملعقة زبده وبعد كدا نحط الثوم ونحمره حتى يصفر لونه طبعا مع الكسبره والملح والكمون بعد ما يحمر هنيجى على الملوخيه وهنطيش عليها الثوم الجميل بتاعنا ملحوظه اوعى تغطى الملوخيه عشان خاطر مش تسقط منك واهم حاجه للست المصريه اوعى تنسى الشهئه الجميله الى دايما حماتك تقولك عليها هههههههه
وتفضلووووووووو بالف هناااااااااااا

الجمعة، 14 يناير 2011

كوسه بالبشمل

بسم الله الرحمن الرحيم
انا جيبلك مطريقه البشمل بالكوسه الجميله دى؛؛؛
اولا: الموكونات:
كيلو كوسه طازه_بشمل وياريت يكون بعمول بالايدى_ صلصه_ بصل_ ثوم_ ملح_ كمون_زبده_لحم مفرومه؛؛؛؛
ثانيا:طريقة التحضير:
اول حاجه هنعمل حمام بخار للكوسه ازاى بقى هنجيب حله عميقه ونوضع بها مصفاه كبيره فوقيها وهنجيب قماشه من الشاش ونفردها عليها وبعد لما المياه تغلى هنحط الكوسه بعد تقطعها ترنشات ونحط عليها ذاره ملح ونغطيها ونسبها تستوى على البخار؛؛؛
بعد كدا تحضير البشامل؛؛؛
هنجيب حله ونحطها على النار تلات ملاعق زبده مع معلقتين دقيق ونقلبهم جيدا مع 2 كوب لبن ونحط عليهم ملح وكمون وشطه لحد ما يصبح القوام متماسك قليلا؛؛؛؛؛
بعد كدا هنجيب الحمه ونعسجها هنجيب طاسه كبيره وملعقة زبده كبيره وهنحط عليه البصل ونحمره شويا بعد كدا نحط الحمه المفروم ونفضل نقلب فيها لحد ما طهى كويس ونحط الفلفل الاسمر ما ننسايش؛؛؛؛
بعد كدا هنجيب صينية فرن ونحط الكوسه نصها بقعر الحله وبعد كدا نفرد عليها الحمه وبعد كدا نحط باقى الكوسه ونفرد عليها البشمل وبعد كدا الصلصه الجميله على الوش ونكون طبعا مشغلين الفرن على درجه 180 ونحط فيها الصنيه بتعنا حتى يصبح لونها ذهبى من الوش وجميل ثم تقدم؛؛؛
وتفضلووووووووووووو بالف هنااااااااااا؛؛؛

الباميه بالحمه الضانى

بسم الله الرحمن الرحيم
النهارده انا بقى جيبلكم اكله من قلب الصعيد الجميل ؛؛؛؛
الباميه بالحمه الضانى

اولا: المكونات:
كيلو باميه خضره_كيلو لحمه ضانى_صلصة طماطم_ بصل_ ثوم_فلفل اسمر_ ملح_ كمون_ بهارت لحمه_شطه
ثانيا:طريقة التحضير:
هنجيب حله عميقه ونحطها على النار وبعد كدا نجيب لحمه طبعا بعد غسله بالماء جيدا ونقوم بتشوحها بى قليل من الصلصه والبصل مع الفلفل الاسمر والملح لحد ما تزنزل ميتها كولها وتنشف بعد كدا نوضع عليها الماء ونتركها تتسلق وبعد كدا نجيب الباميه الخضره ونظفها كويس وبعد كدا نسبك الصلصه هنجيب حله عميقه وملعقة زبده ونقوم بتحمير الثوم ثم بعد كدا نحط الصلصه الى عندنا ونجيب الباميه ونحطها فيها ونسبها تستوى؛؛؛؛؛؛
هنجيب الباميه بعد ما تستوى من الصلصه وتتشرب شوايا منها بعد كدا نجيب طاجن ونرص فيه الحمه بتعنا وبعد كدا نحط الباميه عليها وبعد كدا نوحطها بالفرن ونخرجه بعد ساعه يكونور اندمجو مع بعض فى الطهى؛؛؛؛
وتفضلوووووووووووووو بالف هنا؛؛؛


الأربعاء، 12 يناير 2011

طريقة عمل المومبار

بسم الله الرحمن الرحيم
اما انا بقى النهارده جايبه اكله شعبيه وجميله جدا وهى المومبار؛؛؛
وهقولكم طريقة عمله والخلطة بتعة وطريقه تنظيفه؛؛؛
اولا: المكونات:
كيلو مومبار من عند الجزار_كيلو ارز_خضره بقدونس كسبره شبت_صلصة طماطم_ زبده_ملح_ فلفل اسمر_كمون_ شطه؛؛؛
طريقة تنظيف المومبار؛؛؛
بصو ياحابيبى طبعا كلنا عرفين ابرة التريكو الى هى كبيره دى او سيخ بتاع الشوايا بتاع الفرن ماشى عنجيب طرف المومبار على اول الابره ونفضل ندكك فيها لحد ما كلها تبى جوه الابره بعد كدا نروح قلبنها هنجيب الى جوه بره والعكس بعد كدا هنفردها على طربيزه متسويا ونفضل نحكها بالسكينه لحد ما نخرج الزوال منها خالص ونقرار دا فى الباقى الى عندنا بعد كدا هننقعها فى خل ولمون وملح لمده ساعتين وبعد كدا هننزل بيها على المياه ونغسلها بالدقيقه لحد ما يكون لونها بقى زاى الفل ابيض وجميل؛؛؛؛
طريقة تحضير الحشوووووووووووو؛؛؛
هنسبك الصلصه وطبعا كلنا عرفين ازاى وهنجيب الارز ونحطه على الصلصه مع الخضره المقطعه مع الملح وباقى البوهارت بعد كدا نتركها تبرد عشان نعرف نحشى بيها؛؛؛
طريقة حشو المومبار بقى؛؛؛
هنيجى على الطربيزه ونمسك طرف القطعه الى معى ونمسكه بى اضغر صوبعين فى يدينا ونبدا نحشى بعد كدا نقطعه قطع مستقيمه متسويه عشان يكون شكلها عند التقديم حلوووو اوى؛؛؛
طريقة التسويه؛؛؛
هنجيب حله عميقه ونوضع بها ماء وهنخليها تغلى وبعد كدا هنزل فيها المومبار واحده واحده براحه عشان الحشو مش يخرج وبعد كدا بعد ما تستوى هنجيب طاسه كبيره ونحط فيها الزبده بتعتنا ونقوم بتحمير المومبار لحد ما يبقى لونه ذهبى جميل؛؛؛؛
وبالف هنااااااااااااااااااا ياحابيبى؛؛؛

المكرونه البشمل

بسم الله الرحمن الرحيم
انا النهارده جيبلكم المكرونه بالبشمل؛؛؛؛؛
اولا: المكونات:
كيلو مكرونه قلم_صلصة طماطم_بشمل ويفضل يكون معمول على الايد_ دقيق_لبن_ملح_كمون_شطه_2 بيضه_ واحده مرقة دجاج_نص كيلو لحم بلدى_بصل؛؛؛؛
ثانيا :الطريقه التحضير:
هنجيب حله عميقه وتوضع بها ماء وتوضع على النار ويوضع بها ذرة ملح وشوايا من الزيت ونتركها تغلى ثم نوضع بها المكرونه ونتركها تتسلق ثم ناخذها ونوضعهابمصفاه وتترك لتبرد؛؛؛
طريقة تحضير البشمل؛؛؛
هنجيب معلقتين زبده ثم نوضعها على نار خفيفه مع ثلاث ملاعق دقيق ونقلبهم جيدا ثم نوضع التوابل بتعنا ملح كمون شطه مع مرقة الدجاج بعد كدا نستمر فى التقليب لمده دقيقه ثم نوضع البن ونفضل نقلب حتى يصبح القوام بتاعه متماسكه قليلا ثم بعد ذلك نتركه يبرد ثم نوضع عليه البيض ونقلبه فيه جيدا ودى طريقة البشمل؛؛؛؛
نيجى لطريقه عمل الحم والعصاجه بتعاتها؛؛؛
اول حاجه هنجيب طاسه كبيره ونوضع بها قليل من الزبده ثم ونروح بيها على النار بعد كدا نقطع البصل ونحمره نص تحميره بعد كدا نيجى عليه بالحمه ونحطها ونفضل نقلب وبرده نحط التوابل بتعتنا الجميله حتى يصبح الطهى تمام؛؛؛
طريقة عمل بقى الصنيه المكرونه؛؛؛
هنجيب صينيه كبيره وبعد كدا هنقسم المكرونه نصين نحط النص الاول فى قعر الصينيه ونحط عليها شوايا من البشمل الجميل بتعنا وبعد كدا نحط فى النص الحم المفروم بعد كدا هنصيف النص التانى من المكرونه ثم نحط عليها باقى البشمل بتعنا بعد كدا هنيجى بصلصة الطماطم الحلوه ونفردها فوق البشمل نكون احنا بقى مشغلين الفرن على درجه حراره 180 او اكتر نروح حطين الصينيه فى الفرن ونخرجه بعد ما يصبح لونها من فوق ذهبى وجميل؛؛؛؛
وتفضلوووووووووووووووو بالهنااااااااااااااااااااااا

الثلاثاء، 11 يناير 2011

طريقة عمل البطاطس المحشو باللحم المفروم

بسم الله الحمن الرحيم
انا بقى جيبلكم اكله لذيذه اوى وانا من عشقها بحب اكولها؛؛؛
هى البطاطس بالحم المفروم؛؛؛
اولا: المكونات:
1كيلو بطاطس متوسطة الحجم على شكل دائرى_ نص كيلو لحم بلدى مفروم_ نص كيلو بصل_ ملح_ فلفل_ كمون_ كسبره ناشفه ناعمه_ 2 ملعقه زبده؛؛؛؛
ثانيا :طريقة التحضير:
هنجيب البطاطس ونقشرها ونغسلها بعد كدا هنيجى على طرف البطاطس من فوق كدا ونقطعها بعد كدا هنجيب المقوار ونقوره حتى تصبح خفيفه الثمك بعد كدا هنجيب زيت ونحطه على النار ونتركه يقدح ثم نقوم بقلي البطاطس نص قاليه ثم نتركها لتبرد؛؛؛؛؛
هنيجى لطريقه تعصيج الحمه المفروم؛؛؛؛
هنجيب البصل وهنحمره نص تحميره وبعد كدا نوضع بيه الحم المفرومه ونقوم بالتقليب جيدا ثم نقوم بوضع التوابل بتعنا الفلفل والكمون والملح والكسبره حتى تصبح الحم فى اتم سوى ليها بعد كدا نشلها ونخليها تبرد؛؛؛؛؛
بعد كدا هنحشى البطاطس؛؛؛؛
هنجيب البشر بتاع البطاطس الى خارج منها عند عملية التقوير ونفرشه فى الصينه من القعر ثم نقوم بحشو البطاطس ورصها بالصينيه فى شكل انسيابى وبعد كدا نكون مشغلين الفرن لدرجه حراره عاديه ثم نوضع بها الينيه حتى تاخذ لونها الذهبى ونتركها لمده نص ساعه وبعد كدا نقدمها؛؛؛؛
وتفضلووووووووووو بالف هنااااااااااااااا؛؛؛؛
مستنياكم تردوووووووووووو علياااااااااااااا؛؛؛؛

الحمام المحشى بالفريك

بسم الله الرحمن الرحيم
انا النهارده جيبلكم احلى اكله طيرت وجبتها من الريف المصرى الجميل؛؛؛؛
وهى الحمام المحشى بالفريك؛؛؛
اولا: المكونات:
هنجيب اربع فردات حمام بلدى_ نص كيلو فريك بلدى_ بصل _ فلفل اسمر_ ملح_كمون_كسبره ناشفه؛؛؛؛
ثانيا: طريقة التحضير؛؛؛؛
هنجيب الحمام الاول ونظفه برفق ونحاول على اد ما نقدر ان نحافظ على شكل الحمام واحنا بنقوم بعملية التظيف يعنى مثلا نحافظ على فتحت الخلفيه ومش تكون فتحه كبيره عشان لما نيجى نحشى الفريك مش يخرج منها وتانى حاجه نحاول نحافظ على جلدة الرقبه وننظفها برفق عشان يكون شكل الحمام جميل وملفت لان الامثل بيقول ان العين بتاكل قبل البطن بعد ما نظفنا الحمام ياحبايبى هقولكم على باقى الطريقه؛؛؛؛
هنيجى لتحضير الفريك؛؛؛
اول حاجه نجيب الفريك ونظفه جيدا من الشوائب وناخد بالنا كويس ونفضل نبص فى الفريك جامد عشان بيكون فيه شوائب كتيره وصغيره مش باينه بعد كدا نجيبه ونوضعه فى مياه لمدة نصف يوم ونتتركه حتى يصبح شكله منفوش مثل الفشار كدا؛؛؛؛
نيجى بقى لطريقة تجهيزه؛؛؛
هنجيب طاسه كبيرة الحجم لسهولة التقليب فيها بعد ذلك هنوضع قليل من الزيت فيها ونجيب البصل ونبشره بيها ونقلب فى البصله حتى تسير لونها ذهبى ثم بعد ذلك نجيب الكبد بتاعت الحمام بتعنا ونقطعه قطع صغيره ثم نقوم بالتقليب مره اخرى حتى تسير لون الكبده فاتح بعد ذالك نوضع التوابا بتعتنا الى هى الفلفل والملح والكمون والكسبره ونقلب بعد ذلك ننشل الفريك من المياه ونعصره جيدا حتى تجف منه الماء ثم نضعه على الخليط البصل بالكبده ونقلب فيها لمده 10 دقائق ثم نتركها لتبرد؛؛؛؛؛
بعد كدااااااااا طريقة حشووووووو الحمام؛؛؛
هنجيب الحمام ونوضعه على طربيزه مستقيمه نظيفه للتحكم فى الحشو اولا هنحشى الرقبه برفق حتى تعطيكى شكل انسيابى ومش نمليها على الاخر  وبعد كدا نجيب البطن نحشيها وعند اخر الحشو نوضع القناصه لقفل الخلفيه للحفاظ على الحشو داخل الحمام بعد كدا نيجى للتكتيفه هنمسك الرجل اليمين نضعها فى الخلفيه ثم وضع الرجل الشمال برجل اليمين وللتحكم اكثر واكثر ممكن نجيب خيط حريرى وربط الخلفيه ربطا جيدا؛؛؛؛
بعد كدا طريقة الطهى؛؛؛؛
هنجيب حله عميقه ونوضع بها ماء ثم نوضعها على النار ونتركها لدرجه الغليان ثم ناخد الحمام ونوضع واحده تلو الثانيه برفق حتى لا تخرج الحشوه ثم نتر كه يغلى غلوه واحده صغير ثم نوصع عليه بصله صغير والفلفل وذره من الملح ونتتركه يطهى؛؛؛؛
طريقة التحمير وشكل ذهبى جميل؛؛؛
اولا هنشغل فرن على درجه عاليه من الحراره وهنجيب صينيه ونقوم برص الحمام فيها ثم نوضع عليهم قليل من الزيت بحركه انسيبيه لتكون كل الحمام عليه قليل من الزيت تكون الفرن سخنة ثم يوضع بالفرن ويترك نص ساعه وبعد كدا يقدم؛؛؛؛؛
وتفضلو بالف هنا وشفا ويارب اكون جيبلكم اسهل وصفات؛؛؛؛
وياريت اى حد ياحبايبى عايز اى وصفه يكتبلى وانا حالا هعملها عشان خاطر عيونكم؛؛؛؛

الاثنين، 10 يناير 2011

طريقة عمل المحشي

بسم الله الرحمن الرحيم
النهارده ياحابيبى جيبلكم احلى اكله من ام الدنيا مصر وهى بتعتبر من اشهر الاكلات الى كل المصرين بيعشقوها.
واكلتنا هى المحشى بأنواعه
اولا:المكونات؛؛؛؛
هنجيب كرومبه متوسطة الحجم _ 1 كيلو ارز _ 1 طماطم تفضل تكون مستوايا _ خضار شبت بقدونس كسبره _ لو حبين كوسه بتنجان زاى ما تحبو _ مع البوهرات_ الفلفل الاسمر _ ذره من الملح_زيت_ كمون_ شطه_بصل_ثوم؛؛
ثانيا: طريقة التحضير:
هنجيب حله عميقه وتوضع بها ماء وتوضع على النار لدرجه الغليان ثم نقطع الكرومب ورقه ورقه برفق ثم نسلق الورقه نص سلقه ثم نضعه بمصفاه ليصفى ويترك ليبرد ثم نقطع ما يوجد من الزيادات وهى افرع الورقه ثم يقطع على هيت قطع صغيره متسويه عشان يبقى شكلها متناسق؛
بعد كدا طريقه تحضير الصلصه؛؛؛
هنجيب حله عميقه مقاس متوسط ونوضع بها قليل من الزيت ثم نبشر 2 بصله ونتركها على النار حتى يصفر لونها او يصبح لونها ذهبى نكون طبعا ضربنا الطماطم فى الخلاط مع فصين من الثوم وبعد ذالك نثقب على البصله المحمره عصير الطماطم ونتركها تغلى لدرجة التسبيك؛؛؛
ثم بعد ذلك نجيب الخضره بتعتنا ونقطعها قطع صغيره جدا جدا ثم نشطفها بالماء جيدا بعد ذالك تكون الصلصه اتسبكت نروح على طول حطين الخضره مع الذ واطعم توابل مصريه وهى الفلفل الاسمر والكمون والملح والشطه؛؛؛
ثم بعد ذلك هو الاهم فى كل هذا هو الارز يائحبائى اوعى تنسى هنقى الارز وبعد ذلك نغسله بماء فاتر ونضعه على التسبيكه ثم نتركها تبرد؛؛؛
بعد ذلك الحشوووووووووووو؛؛؛
نجيب حله عميقه ونوضع بها قليل من الزيت ونجيب بعض الاوراق الخضرا من التى توجد بالكرمبه ونفرشها فى قعر الحله عشان عند تسوية المحشى مش يلذق بها ويكون عند نقله منها يكون سليس وسهل  الطريقه بقى هتفريدى اول ورقه على اطرف اصابعك الشمال ثم وضع قليل من الارز ثم تقومى بالفها برفق ثم قرارى هذا حتى تصبح الحله كامله؛؛؛
ملحوظه؛؛؛
يجب وضع الصوابع فى رصه داريه عشان يكون التسويه مظبوطه وكل الجوانب طهى جيدا وبعد خلاصة الحشوه نجيب المرقه او الماء كما ترغبين وتوضع على المحشى لتسويه ويفضل وضع الماء يدوب يغطى اول رصه يدوب سم بس ويوضع على نار جيده ثم تهدىء النار حتى يتشرب ؛؛؛؛
وتفضلو بالف هنا وشفا ويارب اكون جبتلكم وصفه سهله ومتاحه ليد الجميع؛؛؛
وانا منتظره رودكم بعد عمل الواصفه ويارب مش اكون طولت عليكم؛؛؛؛؛